Kroketten maken – Recept
Ben jij net zo gek op kroketten als wij? Wie kan er nu ook weerstand bieden aan die krokante buitenkant en smeuïge vulling? Zelf kroketten maken is misschien makkelijker dan je denkt, en het resultaat is onmiskenbaar lekkerder dan de kant-en-klare varianten. Of je ze nu als snack, bij de borrel of als onderdeel van een maaltijd serveert, deze zelfgemaakte kroketten zijn altijd een succes. Volg ons recept en ontdek hoe je in een handomdraai de lekkerste kroketten maakt, precies zoals je ze het liefst hebt!
Kroket recept
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees of kipfilet
- 1 liter runder- of kippenbouillon
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 ui
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- snufje nootmuskaat
- 1 ei
- paneermeel
- zonnebloemolie om in te frituren
Instructies
- Kook het vlees (rundvlees of kipfilet) in de bouillon tot het gaar is. Haal het vlees eruit en laat het afkoelen. Snijd het daarna in kleine stukjes of trek het uit elkaar.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de bloem toe en roer goed door tot een roux ontstaat. Laat de roux enkele minuten garen op laag vuur.
- Voeg geleidelijk de bouillon toe (van het vlees koken) en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg het gesneden vlees toe aan de roux en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat het mengsel afkoelen in de pan, totdat het dik genoeg is om ballen of staafjes van te rollen.
- Rol de kroketten in de vorm van staafjes of balletjes.
- Klop het ei los en rol de kroketten eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
- Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C en frituur de kroketten totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier en serveer direct.